Κυριακή 28 Μαΐου 2017

''Σχολαρχείον'':Οι Εμφύλιοι Πόλεμοι και Διχασμοί στην Ελλάδα-Κοινωνικοπολιτικές Διαστάσεις.

ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ...
...Για την ενότητα που εισηγήθηκε η κ. Άννα Μοσχόβου φιλόλογος "ΕΜΦΥΛΙΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΚΑΙ ΔΙΧΑΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ- ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ".
Το πολύ ενδιαφέρον θέμα έτσι όπως έχει καταγραφεί μέσα από τις ιστορικές πηγές κάλυψε η κ. Μοσχόβου από την ΟΜΗΡΙΚΗ εποχή έως την περίοδο του Γεωργίου Α΄ 1863-1913 ( Χαρίλαος Τρικούπης-αστικός μετασχηματισμός του κράτους, Ευαγγελικά, κίνημα του Θέρισου, δολοφονία Μαρίνου Αντύπα, αγώνες εργατών και αγροτών στο Κιλελέρ, Α΄ Βαλκανικός πόλεμος κλπ).
Θερμές ευχαριστίες στην κ. Άννα Μοσχόβου για τον πνευματικό άθλο που πραγματοποίησε καλύπτοντας μέσα σε τέσσερις μήνες αρκετούς αιώνες της ελληνικής ιστορίας.
Με το σπάνιο επικοινωνιακό χάρισμα που την διακρίνει φώτισε αθέατες πλευρές της ιστορίας των εμφυλίων και των διχασμών βοηθώντας μας να κατανοήσουμε τις ρίζες μιας κακοδαιμονίας που μάλλον φτάνει ως τις μέρες μας.

Επειδή οι φουρτούνες του ελληνικού κράτους δεν έχουν τελειωμό η συνέχεια της ενότητας την νέα "Σχολαρχική χρονιά"!
Εκτός από τις ιστορικές της γνώσεις η καλή μας δασκάλα μάς κέρασε τα γλυκά της,το χειροποίητο λικέρ της και φρούτα από τον κήπο της...επειδή ό,τι αρχίζει ωραία στο ΣΧΟΛΑΡΧΕΙΟ τελειώνει ακόμα καλύτερα!!!
Χρόνια πολλά και στην Ελένη Τεφάνη για την ονομαστική της εορτή και ευχαριστούμε για το γλυκύτατο κέρασμά της!
Ένα μικρό δώρο στην κ. Μοσχόβου από εμάς τους μαθητές της,που τι άλλο θα ήταν παρά ένα βιβλίο (που ταξίδεψε ως εδώ από την Καΐρειο Βιβλιοθήκη της Άνδρου) και περιγράφει μια εκ των πολλών ταραγμένων περιόδων του νεοελληνικού κράτους.
ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!!