Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Το ποιητικό έργο της Χρὐσας Ευστ. Αλεξοπούλου dr Φιλολογίας

Επειδή "Η ποίηση αρχίζει παντού και δεν τελειώνει πουθενά" η Παπαχριστοπούλειος Βιβλιοθήκη Αμαλιάδας σας καλεί
το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου, στις 17.30
για να συνομιλήσουμε με στἰχους της εξ Αμαλιάδας καταγόμενης Χρύσας Ευστ. Αλεξοπούλου, dr Φιλολογίας-Ποιήτριας.

Στο Αναγνωστήριο της Βιβλιοθήκης
Πλατεία Μπελογιάννη

Ομιλητές:Χρυσούλα Σπυρέλλη, Dr.Φιλολογίας, Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων-Ποιήτρια
και
Γιάννης Ευθυμιάδης, Φιλόλογος-Ποιητής


Χρύσα Ευστ. Αλεξοπούλου
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Η Χρύσα Αλεξοπούλου κατάγεται από την Αμαλιάδα και ζει στο Χαλάνδρι. Σπούδασε Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, παρακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές για το αρχαίο δράμα στη Γερμανία και είναι αριστούχος διδάκτωρ της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Υπηρέτησε στη Β/θμια ως καθηγήτρια και Σχολική Σύμβουλος και δίδαξε στην Γ/θμια εκπαίδευση στην Ελλάδα και στη Γερμανία. Έχει εκδώσει τέσσερις ποιητικές συλλογές, μετάφραση επιλεγμένων αποσπασμάτων των Γερμανών ποιητών Χάινε και Μέρικε, βιβλίο για την αρχαϊκή Λυρική Ποίηση και μελέτες για ποικίλα φιλολογικά θέματα. Είναι παντρεμένη και μητέρα τριών παιδιών.

Χρυσούλα Σπυρέλη
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Η Χρυσούλα Σπυρέλη γεννήθηκε στον Άγιο Βλάση Αιτωλοακαρνανίας και ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές της στη Ναύπακτο. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και πήρε διδακτορικό δίπλωμα στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντά της εστιάζονται στη νεοελληνική λογοτεχνία (μεσοπόλεμος, μεταπόλεμος) και κυρίως σε θέματα γύρω από την ποίηση. Συμμετέχει τακτικά στο Συμπόσιο Ποίησης του Πανεπιστημίου Πατρών (www.poetrysymposium.gr).
Έχει εκδώσει διάφορα βιβλία, ενώ παράλληλα συνεργάζεται με λογοτεχνικά περιοδικά όπου και δημοσιεύει ποιήματα, κριτικά δοκίμια, μελέτες, άρθρα και βιβλιοκρισίες. Ποιήματά της έχουν περιληφθεί σε ηλεκτρονικές και έντυπες ανθολογίες.

Γιάννης Ευθυμιάδης
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Ο Γιάννης Ευθυμιάδης γεννήθηκε το 1969 στον Πειραιά. Σπούδασε φιλολογία και αρχαίο ελληνικό δράμα. Έχει εκδώσει τις ποιητικές συλλογές: "Στίγμα" (ιδιωτική έκδοση, 2004), "Καινός διαιρέτης" (Νεφέλη 2007), "Γράμματα στον πρίγκιπα" (Μικρή Άρκτος 2010), "27 ή Ο άνθρωπος που πέφτει" (Μικρή Άρκτος 2012), "Πάνω στο σώμα σου" (Μικρή Άρκτος 2014) και το δοκίμιο "Δώδεκα κείμενα συνομιλίας με το 'Μονόγραμμα' του Οδυσσέα Ελύτη" (Καλλιγράφος 2014). Έχει μεταφράσει Άγγλους και Αμερικανούς ποιητές. Ποιήματά του έχουν περιληφθεί σε ανθολογίες και έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά. Εργάζεται ως εκπαιδευτικός, έχει εκδώσει φιλολογικά βιβλία για τη μέση εκπαίδευση, ενώ είναι συνεργάτης σε λογοτεχνικά έντυπα και στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό "μεταδεύτερο" (http://www.metadeftero.gr/).